Rechtstreeks naar de inhoud

Brandhout veel duurder

Gepubliceerd op 17 september 2005
Artikel door Koen De Deckere

brandhout

De prijzen van stookhout zijn de laatste weken enorm gestegen. De prijzen kunnen oplopen tot 80 euro per kubieke meter. In eerste instantie was de prijsstijging te wijten aan de dure olieprijzen. De producenten van stookhout kunnen de vraag echter niet aan. De stookhoutvoorraad is dan ook op. Daardoor kopen steeds meer particulieren bomen die nog niet omgekapt zijn. Hierdoor zullen de bedrijven, voor wie het hout in feite bestemd was, meer moeten betalen voor het hout. Het is namelijk interessanter voor brandhoutbedrijven om te verkopen aan een particulier die geen BTW moet betalen. Deskundigen in de houtsector spreken van een ondermijning van de markt. Het is in elk geval duidelijk dat er deze winter niet voor iedereen brandhout zal zijn.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Terug naar het hoofdmenu