Rechtstreeks naar de inhoud

Lukoil boekt 4 miljard winst

Gepubliceerd op 18 oktober 2006
Artikel door Koen De Deckere

Lukoil

De grootste Russische olieproducent, Lukoil, noteert in het eerste semester 55% meer winst dan vorig jaar. Het bedrijf meldde woensdag dat de winst zo'n 4 miljard dollar (3,2 miljard euro) bedraagt. De omzet groeide met 38% tot 33,2 miljard dollar. Volgens Lukoil is deze enorme winst voornamelijk te danken aan de hoge olieprijzen. Ook de stijgende productie en een verbetert kostenbeheer hebben bijgedragen tot de winsttoename. Toch werd de winst nog beperkt door de stijgende belastingen en de koers van de Russische roebel ten opzichte van de dollar.

Lukoil heeft ook al laten weten dat ze de komende jaren wil uitgroeien tot een van 's werelds grootste bedrijven. Het olieconcern wil hiervoor enorme investeringen doen, de productie opdrijven en de nodige bedrijven overnemen.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Terug naar het hoofdmenu