Rechtstreeks naar de inhoud

Sony lanceert Playstation 3 in Japan

Gepubliceerd op 11 november 2006
Artikel door Sander De Deckere

PS3

Het is zover, Sony zet zich schrap voor de nieuwe generatie consoles en brengt de Playstation 3 op de Japanse markt. De Europese release van de PS3 zal voor maart 2007 zijn. Vorig jaar rond deze periode lanceerde Microsoft de Xbox 360. Microsoft sloeg er toen wel in om de console over heel de wereld gelijktijdig te lanceren. Ondertussen maakt ook Nintendo zich klaar om de strijd te voeren met de Wii, waarvan de release op 8 december verwacht wordt.

De PS3 is een mooi stukje hardware voor de fanaten. De vraag blijft echter wel of de consument er 600 euro voor over heeft. De PS3 kost namelijk evenveel als de Xbox 360 en de Nintendo Wii samen. Volgens Sony is de prijs toch aan de lage kant vanwege de Blu-ray chip. Een Blu-ray speler opzich kost al gauw 1000 euro.

Bij de lancering van de Playstation 3 in Japan kon Sony slechts 100.000 stuks leveren. Nintendo zal voor de Japanse release van de Wii 1 miljoen exemplaren klaar hebben. De Japanners stonden uren lang aan te schuiven om een PS3 te bemachtigen. De winkeliers organiseerde zelfs tombola's waarvan de winnaars een PS3 mochten kopen. Sony hoopt met de Playstation 3 aan marktaandeel te winnen op Microsoft en Nintendo.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Terug naar het hoofdmenu