Rechtstreeks naar de inhoud

Nintendo Wii geïntroduceerd in de VS

Gepubliceerd op 19 november 2006
Artikel door Sander De Deckere

Wii

Gisteren werd de PS3 gelanceerd in Amerika, vandaag is het de beurt aan de Wii. De PS3 was gisteren volledig uitverkocht. Sony had zo'n 400 000 stuks verkoopsklaar gemaakt. Nintendo echter, heeft er een miljoen verspreid over heel Amerika. Sony wilt nog een inhaalmanoeuvre forceren en voor het eind van het jaar nog eens een miljoen PS3's te verschepen. De verwachtingen voor de PS3 en de Wii zijn zeer hoog. De Nintendo Wii was in veel winkels al uitverkocht voor de console effectief te koop werd aangeboden (preorder). Zelfs de 2 grootste game winkels van Amerika zitten al door hun stock.

Door de vlotte productie bij Nintendo proberen ze een voorsprong te nemen op Sony. Sony zegt dan weer dat ze zich niet alleen tot gamers richten maar dat ook mensen de PS3 zullen kopen voor de verschillende andere mogelijkheden van de PS3. Ondertussen is ook bekend gemaakt dat Sony momenteel aardig wat verlies maakt op de PS3. Voor de duurste versie investeert Sony 840 dollar en betaalt de consument 599 dollar. Ook Microsoft droeg in het begin bij aan elke verkoop van een Xbox 360. Nintendo is momenteel de enige die zuivere winst maakt op zijn consoles. De Wii is dan ook nog eens goedkoper dan de Xbox 360 en de PS3.

Over ongeveer 2 weken komt de Wii uit in Japan, 6 dagen later in Europa. Sony heeft de Europese release van de PS3 gepland voor maart 2007. Door de productieproblemen bij Sony kan deze datum nog niet met zekerheid bevestigd worden. Het is wel duidelijk dat de grote concurrentiestrijd in de game en console sector begonnen is. Investeerders speculeren heftig over welk bedrijf de strijd zal winnen. Momenteel staat Nintendo er het beste voor. Door de snelle productie, de lage prijzen en de vernieuwde gameplay hebben de aandelen van Nintendo het beste toekomstperspectief.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Terug naar het hoofdmenu