Rechtstreeks naar de inhoud

Goudprijzen stijgen naar hoogste niveau in 25 jaar

Gepubliceerd op 20 december 2006
Artikel door Koen De Deckere

De goudprijzen klommen de voorbije maanden steeds hoger. De recordprijs van 750 dollar werd bereikt half mei dit jaar. Na een lichte daling bereikte de goudprijs op 1 december weer de grens van 650 dollar per troy ounce (=31,103 gram). Ook op de Aziatische markt kunnen we een sterke stijging van de goudprijs waarnemen. Een ounce is er momenteel 518 dollar waard.

Volgens analisten heeft de goudprijs het plafond nog niet bereikt en is er nog ruimte voor groei. Investeerders beleggen vooral in goud vanwege de lage dollarkoers. De inflatie speelt hier ook een grote rol.

Er zijn verschillende factoren die ervoor hebben gezorgd dat de goudwaarde is gestegen. Investeerders kopen goud om zich te beschermen tegen inflatie en de val van de Amerikaanse dollar en Japanse Yen.

Waardevolle metalen, zoals goud, worden vaak gezien als een veilige belegging wanneer valuta minder waard worden. Ook zilver en platina doen het goed op de markt. Zoals het er nu uitziet kan het goud doorstoten naar de grens van 670 tot 680 dollar.

Momenteel blijft de goudprijs nog even stabiel rond de 620 dollar. Analisten voorspellen dat de goudprijs binnen enkele dagen tot 640 dollar zal stijgen. Binnen enkele maanden zouden we dan de grens van 670 dollar bereiken.

Klik hier voor het meest recente artikel over de goudprijzen en beleggen in goud.
Meer over investeren in goud vindt u in onze rubriek: Beleggen in goud.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Terug naar het hoofdmenu