Rechtstreeks naar de inhoud

Afschaffing effecten aan toonder vanaf 1 januari 2008

Gepubliceerd op 28 mei 2007
Artikel door Koen De Deckere

Het is al een tijdje bekend dat effecten aan toonder worden afgeschaft. Vanaf 1 januari 2008 zullen er enkel nog gedematerialiseerde effecten worden uitgegeven. Het gaat hier over aandelen, obligaties, staatsbons en kasbons. Wat hier niet onder valt zijn wissel- en orderbriefjes en buitenlandse effecten. De buitenlandse effecten mogen echter enkel nog op naam geleverd worden of in gedematerialiseerde vorm. Bij een effect op naam zal de naam van de koper genoteerd worden in "het boek van aandeelhouders" van de vennootschap zelf. Gedematerialiseerde effecten worden geplaatst op een bankrekening, beter gekend als effectenrekening. Als u zelf nog papieren effecten aan toonder hebt moet u deze omruilen voor 2013. Effecten aan toonder die u dit jaar (2007) nog koopt moet u laten omzetten naar gedematerialiseerde effecten voor 2012. U kan hiervoor terecht bij elke erkende bank.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Terug naar het hoofdmenu