Rechtstreeks naar de inhoud

Vlaktaks?

Gepubliceerd op 31 mei 2007
Artikel door Koen De Deckere

Het invoeren van een vlaktaks heeft een positief effect op het arbeidsaanbod. Uit een studie van economen Kristian Orsini en André Decoster blijkt echter dat de positieve impact beperkt is tot 43000 nieuwe werknemers. De economen onderzochten wat de terugverdieneffecten van een vlaktaks zouden zijn. De koopkracht van de rijke gezinnen zou stijgen terwijl die van de armere gezinnen zou dalen. Momenteel zorgt het belastingssysteem voor een herverdeling van rijk naar arm. De Open Vld en MR zijn alvast voorstander van een systeem met drie tarieven in plaats van vijf. Het staat vast dat er bij de invoering van vlaktaks bespaard zal moeten worden in de overheidsuitgaven.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Terug naar het hoofdmenu