Rechtstreeks naar de inhoud

Spaarboekjes met 4% basisrente

Gepubliceerd op 21 juni 2007
Artikel door Geert De Deckere

Voor het eerst sinds de jaren '90 zijn er in België weer spaarboekjes te vinden die een basisrente van 4% bieden. Dat is meteen ook het wettelijk maximumtarief. Het gaat om de banken Beroepskrediet, AXA en Record Bank.

Opvallend is dat het hier om een aantal kleinere banken gaat. Fortis, ING en KBC daarentegen behouden voorlopig hun basisrente van 1,5% met 0,5% aangroeipremie. Aangezien het spaarboekje in België nog steeds een populair beleggingsproduct is, wil men duidelijk klanten weglokken bij de grotere spelers op de bankmarkt.

Als je van plan bent om een nieuw spaarboekje te openen bij Beroepskrediet, AXA of Record Bank, houd er dan rekening mee dat er uiteraard enkele voorwaarden gelden. Die laatste twee banken bieden een half jaar garantie op het basistarief van 4% als je voor oktober beslist. Beroepskrediet garandeert de 4% sowieso tot 1 januari 2009. Informeer zelf naar eventuele minimum kapitaalinzet.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Terug naar het hoofdmenu