Rechtstreeks naar de inhoud

Nieuwe recordprijzen voor platina en goud

Gepubliceerd op 10 januari 2008
Artikel door Koen De Deckere

Sinds de Amerikaanse economie onrust veroorzaakt op internationaal vlak en de olieprijzen extreme hoogtes ingaan, is beleggen in goud populairder dan ooit. Woensdag jongstleden bereikte de goudprijzen wederom een historisch record. In Londen steeg de prijs van het goud naar 891 dollar per ounce.

Zoals al langer bekend stijgen ook de prijzen van andere edelmetalen tot nooit eerder geziene hoogtes. De prijs van een ounce zilver steeg terug naar 16 dollar. Met een prijs van 1563 dollar per ounce platina steeg ook deze grondstof naar een nieuw record.

Het is ondertussen niet enkel de individuele belegger die in grondstoffen gaat investeren. Tegenwoordig zien we ook grote beleggingsfondsen overstappen naar goud, platina, zilver en dergelijke. Bijna dagelijks worden de recordprijzen verbroken, door de enorme interesse voor grondstoffen.

Meer informatie over beleggen in goud vind u op onze pagina over beleggen in goud.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Terug naar het hoofdmenu