Rechtstreeks naar de inhoud

Schuldsaldoverzekering

Wat is schuldsaldoverzekering?

Een schuldsaldoverzekering wordt meestal afgesloten om het uitstaande bedrag van een bepaald krediet te dekken. Het betreft meestal een hypothecaire lening of een lening op afbetaling. Indien u zou overlijden tijdens de looptijd van het krediet wordt het saldo van uw krediet (of een percentage hiervan) uitbetaald aan de begunstigde. Meestal is dit de financiële instelling of een nabestaande. Door het afsluiten van een schuldsaldoverzekering laat u bij overlijden geen schuldenberg achter. U moet effectief dood zijn eer de verzekeringsmaatschappij zal uitbetalen. Een schuldsaldoverzekering mag dus zeker niet verward worden met een invaliditeitsverzekering.

Premiebepaling schuldsaldoverzekering

De premie van de schuldsaldoverzekering is afhankelijk van een hele lijst factoren. Vroeger werd hier ook onderscheid gemaakt tussen man en vrouw. Sinds de wet Verwilghen van zomer 2007 is dit niet meer toegelaten.

Opgelet! U mag tot maximum 810 euro van uw schuldsaldoverzekering afschrijven in het vak pensioensparen op uw belastingsbrief.

Artikel door Koen De Deckere

Terug naar het hoofdmenu